tirsdag den 6. marts 2012

Nausicaä Fra Vindenes Dal

Nausicaä er Hayao Miyazakis første film i samarbejde med
Ghibli Studio fra 1984.

Nausicaä er prinsesse fra Vindenes Dal i en post apokalytisk verden der har skabt en gift skov der er til fare for menneskene, hun er nysgerrig af natur og har en sær forkærlighed og fascination for skoven og for de kæmpe insekter der lever der.

En dag er Nausicaä vidne til et fremmed luftfartøj der styrter i Vindenes Dal og hun når lige at redde en anden prinsesse, prinsessen af Pejite (nabobyen), som desværre dør i hendes arme. Det viser sig at prinsessen af Pejite var fange af prinsesse Kushana som er en nådesløs kvinde der prøver at ødelægge giftskoven for menneskeheden, og til hjælp har hun stjålet en grusom kæmpe (som pt. er i sit larvestadie) fra folket i Pejite.

Prinsesse Kushana overtager med magt Vindenes Dal og tvinger dem til at hjælpe sig med at udslette giftskoven, til trods for Nausicaäs advarsler om at den ikke må udslettes, snart er en krig i fuldt udbrud... 

Det er en virkelig god film, og super flot animation, og der er det med Miyazakis tegnefilm, at de er ikke altid beregnet til børn, men i lige så høj grad til voksne, og den her er hvertfald langt mere egnet til voksne end børn!

- Maj :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar