torsdag den 22. marts 2012

Miraklet i Le Havre

Gennemgående fin fransk-finsk film om socialt ansvar...

Miraklet i Le Havre er den anden film jeg har arbejdet med, mens jeg er i praktik her i Grand, og den er noget helt andet end Shame!

Miraklet i Le Havre har bohemen Marcel Marx i hovedrollen, Marx arbejder i havnebyen Le Havre i Normandiet som skopudser. En dag møder han den afrikanske containerflygtning Idrissa og med hjælp fra hans venner og naboer skjuler han Idrissa fra myndighederne og arrangerer sågar en støttekoncert således at Idrissa kan komme til England, som var containerens oprindelige mål.

Det er en fin og sød film, som er meget skæv og tempoet er stille og roligt. Det er en film der trækker på vores medmenneskelighed og charmer en helt ind i hjertet! Det er ikke en film med et sinsoprivende plot ej heller en masse drama. Der hvor filmen har sin force er de skæve vinkler, den kvikke dialog og de mange små finurligheder og karakter der har sin gang i denne film.
Ærligt, så ville jeg aldrig have set den her film, hvis det ikke var fordi jeg arbejdede med den her i Grand, men den kan anbefales til dem som vil se en noget anderledes film som ikke har en masse special effects eller action...

- Maj :D


Ingen kommentarer:

Send en kommentar