torsdag den 19. april 2012

Chronicle

Mens vi venter på "The Avengers" nyd da denne anderledes superheltefilm!

Jeg er vild med superhelte, og har set en del Marvel og DC Comics heltefilm - og de har alle det tilfælles at de er meget grandiøse, actionfyldte og farverige. Chronicle er noget helt særegent på den front, den er ikke så "glossy" og er meget mere rå i sin udformning.

Chronicle handler om 3 helt almindelige drenge, der ramler ind i en kæmpemæssig pulserende krystal og får superkræfter. Filmens omdrejningspunkt, samt perspektiv er Andrew (billedet) - han anses som værende sær på sin skole, og bliver derfor offer for mange pranks og mobberier som vi ser gennem hans håndholdte kamera, størstedelen af filmen foregår gennem Andrews linse, lidt a la "Blair Witch Project". Det der gør filmen interessant og får den til at skille sig ud, er filmens tema, hvad sker der når 3 almindelige drenge får superkræfter, og opfører sig som drenge gør? Der er altså ingen løftet pegefinger i filmen, der er ingen moralens vogter som fortæller drengene at de skal bruge deres kræfter til det gode - de har deres sjov med kræfterne og ud fra deres egen moralske målestok udreder de hvad der er acceptabelt og hvad der ikke er.

Andrew viser sig hurtigt at være den mest talentfulde, og på samme tid viser sig at være den der har sværest ved at holde sig på dydens smalle sti, men er han en skurk eller bare et ulykkeligt menneske der har svært ved at finde fodfæste? Filme udforsker ideen omkring hvad der skaber skurke og hvad der skaber helte, det er en interessant diskussion, som aldrig rigtig har fået sin plads i andre superhelte film, da man automatisk går ud fra at skurkene er onde, for sådan har de altid været, men hvad har skabt denne ondskab?

Se den, bare for at få et lidt mere råt modspil til de pæne superhelte film, hvor en superhelt altid er super!

- Maj :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar