tirsdag den 15. maj 2012

Dark Shadows

Hell has no fury like a woman scorned!

Vampyrer hitter for øjeblikket, man kan ikke tænde for tv'et, åbne en bog eller gå en tur i biografen uden at dman støder ind i blodsugere af en eller anden grad - nogen mere sexede end andre...

I Tim Burtons "Dark Shadows" spiller Johnny Depp Barnabas Collins en rigmandssøn, som bliver forbandet af en heks, Angelique, han har forført, men ikke elsker. Som straf forvandler Angelique Barnabas til en vampyr samtidig med at hun får hans elskede Josette til at hoppe ud fra en klippe og dermed begå selvmord mod hendes vilje. Angelique vender derefter landsbyboerne mod Barnabas, som de fanger og begraver i en kiste, og der ligger han i næsten 200 år, inden han bliver befriet i de "groovy" 70'ere.

Barnabas vender næsen mod sit hjem, slottet Collinwood Manor, som er befolket af de sidste af den før så storslåede klan Collins: Søskende parret Elisabeth og Roger Collins, Elisabeths datter samt Rogers søn. Derudover bor den alkoholiserede psykiater Dr. Julia Hoffmann hos dem, hun arbejder med Rogers søn, der lider under hans mors mystiske forsvinden og død og Willie Loomis, som tager sig af huset. Inden Barnabas ankommer til sit tidligere barndomshjem, ankommer den unge og mystiske Victoria som har meget lidt fysisk bagage med sig, men en hel masse psykisk ballast. Hun viser sig at være en reinkarnation af Barnabas' store kærlighed Josette.

Snart udfolder der sig en kamp om magt, hævn og ikke mindst lidenskab - for det viser sig at Angelique i kraft af at være en heks, stadig lever og hun har ikke glemt Barnabas...

Visuelt skuffer den ikke, det er Tim Burton i en nøddeskal og hans yndlingsskuespillere Johnny Depp og Helena Bonham-Carter spiller da også rigtig fint, men den blev lidt for langtrukken, min veninde og jeg blev hurtigt enige om at den sagtens kunne være blevet kortet ned med 20-30 min, uden at det havde gjort noget. Jeg havde ikke forventet mig en hel masse, men gik alligevel fra biografens mørke med lidt skuffelse i maven... Det er ikke et Burton mesterværk, desværre!

- Maj :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar